Blog Detail

Lente

Susan Boss 20/03/2021 0 comments 0

20 maart 2021, de lente is begonnen! Dit is de dag waarop het precies even lang licht is als donker.

De natuur ontwaakt en opent zich. De zon komt vaker tevoorschijn. Kleuren komen tevoorschijn. Niet alleen in de natuur, maar ook van binnen. Een nieuw seizoen. Nieuwe energie. Tijd om jezelf langzaam te openen, te ontwaken, van rups naar vlinder.

De natuur kan een grote hulpbron zijn om in balans te komen of balans te voelen. We zijn geneigd om het hele jaar door hetzelfde ritme aan te houden, maar als we meebewegen met de cycli zoals de natuur dat ook doet, zouden we meer in balans kunnen komen en ons prettiger voelen.

De lente is een periode van ontkiemen, van groei en ontwikkeling. Een periode om langzaam actiever te worden.

Een goede periode om dingen uit te werken en om ermee naar buiten te komen.

In deze periode is het bewaren van evenwicht belangrijk en dat kan soms lastig zijn. Wanneer je goed in je energie zit, dan ben je ondernemend en creatief. Dan heb je de kracht en de moed om je levensplannen uit te werken en vorm te geven ondanks eventuele tegenslagen.

Wat je kunt doen om de evenwicht te bewaren (tevens niet alleen nu maar het gehele jaar door) is dankbaar te zijn voor dat wat er is. Misschien al vaak gehoord of heel cliché voor jou, maar wel heel effectief. Vaak gaat onze volledige focus op de dingen die niet goed gaan, het ene gebied wat zeer doet in je lichaam, die ene gedachte van een situatie waar je liever nu niet in zit, de angst of onzekerheid voor de toekomst. Maar in dit moment, NU, is er echt wel iets te vinden waar je dankbaar voor kunt zijn. Bijvoorbeeld de rest van je lichaam die niet zeer doet (al is het maar 1 plekje), de steun en liefde van je dierbaren om je heen, een dak boven je hoofd, een glimlach van een vreemde.. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Sluit de dag met dankbaarheid af.

Dit seizoen is ook een fijne tijd om te ontgiften ofwel het loslaten van toxische stoffen die je tijdens de herfst en winter hebt opgeslagen in zowel je lichaam als geest. De organen die hier verantwoordelijk voor zijn, zijn de lever en galblaas. Je kunt je lever ondersteunen door voldoende water te drinken en thee of kruiden te gebruiken. Paardenbloem en brandnetel bijvoorbeeld. Ook groene thee, munt en kamille ondersteunen de lever. Een mooi begin van de dag is een glas lauw water met een paar schijfjes citroen.

De energiestroom van de lever en de galblaas kun je ook harmoniseren door middel van yin yoga houdingen.

Wil je een online lente yin yoga les met een lange eindontspanning ontvangen? En ervaren welke houdingen en andere kleine oefeningen je dit seizoen kunnen helpen? Deze les is in je eigen tijd en tempo te volgen en je hebt er onbeperkt toegang tot. Vraag de online les vandaag nog aan (kosten: € 7,50 per persoon).

Stuur een mail naar info@circleofbalance.nu.

Liefs Susan ♥