Blog Detail

Balans

Susan Boss 20/02/2021 0 comments 1

De juiste balans vinden is voor velen belangrijk in het dagelijks leven. De juiste balans in ontspanning en inspanning. Privé en zakelijk. We leven in een maatschappij waar er veel gebeurt. We staan veel ‘aan’. We schrijven zelf (of typen tegenwoordig online) onze agenda vol. We werken hard, willen graag succes, gewaardeerd worden, gezien worden, een goede gezondheid, sporten, een fijn sociaal leven (zonder al te veel moeilijkheden) en happy zijn.

We laten veel druk op onze schouders leggen en gebruiken veel van onze yang kant. Niets mis mee en super belangrijk om vooruit te komen, maar uitputting, overbelasting, burn-out, overmatig denken of piekeren liggen op de loer als we te lang en teveel in de yang energie zitten.

Echt ontspannen (Yin energie) kennen we bijna niet meer, echt in contact zijn met jezelf of met anderen is bijna vreemd aan het worden.

Relax! Waarom? Om spanning los te laten in ons lichaam. Om ruimte te creëren in ons lichaam, waardoor er ook weer ruimte ontstaat in ons hoofd en ruimte voor groei en ontwikkeling. Ruimte weer voor yang.

Dus er is een tijd om in actie te komen en er is een tijd om uit te rusten. Als die twee in evenwicht zijn ben je in balans.

Ben je dan altijd 100% in balans? Nee, en dat is ook helemaal ok!

De pieken en dalen in je leven zijn niet altijd evenredig verdeeld. Af en toen ervaren we een diep dal en zou je het liefst de hele dag (of een hele week 😊) in bed willen blijven liggen. En af en toe ervaren we periodes van hoge pieken waarin je bruist van de energie en enthousiasme. We hoeven de diepe dalen niet te compenseren met hoge pieken om in balans te komen.

Ben jij op zoek naar meer balans in JOUW leven? Ben jij nieuwsgierig hoe je dit kunt creëren en wat voor jou de voordelen zijn?

Vraag dan mijn gratis PDF aan waarin ik al een aantal punten op een rij heb gezet die belangrijk zijn voor JOUW leven in balans waar je direct mee aan de slag kan.

Klik hier om de pdf aan te vragen via de mail. Of klik hier om terug te gaan naar de homepagina en vul het formulier in “Aanvragen pdf”.

Liefs Susan ♥