Blog Detail

Mijn reis

Susan Boss 05/11/2020 0 comments 0

 

Thuiskomen bij jezelf.

Het leven in 2 werelden. Ik heb jaren voor de buitenwereld me anders gedragen. Me aangepast aan de buitenwereld. Dat voelde alsof ik in 2 werelden leefde en zorgde op den duur voor verwarring en mijn lichaam ging protesteren.

Just be yourself, don’t be afraid to show yourself to the world.

Ik heb jarenlang weggestopt dat ik zeer sensitief ben, dat ik intuïtief ben, dat ik energetisch werk en daar geen moeite voor hoef te doen, dat ik soms dingen gewoon weet zonder te kunnen verklaren. Vroeger werd dat in de maatschappij in mijn beleving en ervaring niet goedgekeurd en werd je vaak als gek gezien of werd het weggedrukt. “Ja, dat zal wel.” “Toeval,” “Kan ik ook wel zeggen achteraf.” Ook nog.. “Je bent te gevoelig.” “Je bent te lief voor deze wereld.” “Je bent naïef.” etc.

Ik had vervolgens mijn eigen waarheid gecreëerd en mezelf wijsgemaakt dat ik aan een bepaald zelfopgelegd beeld moest voldoen voordat ik gelukkig kon en mocht zijn en me geliefd en gewenst mocht voelen. Er lag een enorme zelfopgelegde druk op mijn schouders. Ik moest van alles. Ik was een enorme pleaser en waaide met verschillende winden mee om er maar bij te horen en vergat daarbij de allerbelangrijkste persoon: mezelf. Ik hield niet genoeg van mezelf, cijferde mezelf weg, hield me klein en zette anderen continu voorop. Ik verloor de belangrijkste verbinding: die met mezelf.

Ik kreeg allemaal vage klachten. Last van mijn nek en schouders, buikpijn, slecht slapen, fibromyalgie, pfeiffer, ontstekingen, iedere dag pijn in mijn lichaam in mijn gewrichten en spieren, ik kreeg de stempel chronisch vermoeidheidssyndroom. Mijn lichaam gaf aan dat het anders moest.

Als je niet lief voor jezelf kunt zijn, hoe kan je dan je leven leven zoals JIJ dat wilt? Hoe kan je dan je passie en je hart volgen? Hoe kan je er achter komen wat jouw missie is? Wat jij hier wilt doen? Als je je constant aanpast aan anderen, aan je omgeving.. Wie ben jij dan? Waar sta jij voor? Wat vind jij leuk? Waar kunnen ze jou voor wakker maken? Wat zijn je grenzen en geef je die wel liefdevol aan? Ik kwam op een punt in mijn leven waarbij ik op geen enkele vraag kon antwoorden. Ik wist het gewoon echt niet. Ik wist niet wie ik was.

Aristoteles: Knowing yourself is the beginning of all wisdom.

Door Reiki is mijn bewustzijn aangezet en mijn reis terug naar mezelf begonnen.

Ik kwam erachter dat ik niet liefdevol naar mezelf was. Het leven dat ik leidde was gebaseerd op angst en beperkende overtuigingen. Angst voor afwijzing, eenzaamheid en kritiek. Ik had vele overtuigingen die mij niet dienden. Dat ik niet goed genoeg was, dat ik onbelangrijk was en nog veel meer…

De verbinding met mezelf herstellen, de liefde voor mezelf geven, onvoorwaardelijk van mezelf gaan houden en voor mezelf kiezen was, en is nu soms nog steeds, niet zo eenvoudig. Een pittige en zware weg. Het vergt moed en kracht om je kwetsbaar op te stellen en te transformeren. Maar het is het zo waard!! De mooiste en meest waardevolle reis die je kunt maken is die naar jezelf: thuiskomen en thuis voelen bij jezelf.

Liefde (één van mijn belangrijkste kernwaarden) en compassie voor mezelf ontwikkelen werd de basis. Mijn pad na de Reiki heeft mij steeds weer naar momenten gebracht wat voor mijn ontwikkeling op dat moment precies goed was. Yoga, coaching, mindfulness, retraites, alternatieve behandelingen. Elke keer weer een stukje dieper en verder in mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Laag voor laag afpellen wat ik niet meer hoefde mee te dragen en gaan staan voor wie ik diep van binnen ben en wie ik wil zijn.

Haemin Sumin uitspraak: Ontdek wie je al bent in plaats van steeds naar jezelf te zoeken. Je bent het al waard om geliefd te worden. Je hoeft niet te streven naar perfectie.

Wat is innerlijke kracht voor mij? Het mezelf zien. Het niet meer zoeken. Gewoon te ZIJN. Jezelf te erkennen en accepteren. Ook de donkere kanten van mezelf. De kanten die ik minder leuk vind van mezelf te omarmen en te accepteren dat het er is en onderdeel is van mezelf. Je levensverhaal te omarmen. Mezelf te uiten en te durven laten zien wie ik ben en niet iets doe om goedkeuring of bevestiging te krijgen van iemand.

Wat is balans voor mij? Meestromen met dat wat er is. Met dat wat zich aandient ook al had je iets anders voor ogen en dwingt een situatie je om te veranderen, om  stil te staan terwijl je eigenlijk vooruit wilt, om bij te sturen als het pad even een andere kant op gaat en vanuit liefde en compassie verder gaan. Balans is een voortdurende wisselwerking tussen yin en yang, passief en actief, stil en dynamisch. Yin is niet beter dan yang en andersom ook niet. Het vult elkaar aan net als dag en nacht, zon en maan etc. Het leven is continu in beweging. Je kunt in balans blijven door mee te bewegen.

Het gaat niet om veranderen van hoe je nu bent, maar om het ontspannen in hoe je nu bent. Zonder weerstand ruimte bieden aan de realiteit. Zo zal er steeds meer ontspanning in je leven komen en kan je levensenergie weer gaan stromen.

Doe de dingen vanuit liefde, vanuit compassie, vanuit liefdevolle aandacht. Wat er ook op je pad komt. Veranderingen.. Positieve emoties, gedachten, situaties… Negatieve emoties, gedachten, situaties… meestromen met dat wat er is. Zonder te forceren. Zonder te oordelen. Het leven is continu in beweging. Geen enkele dag is precies hetzelfde. Sluit vriendschap met alles wat er is en wat zich aandient in het moment. Zorg voor jezelf en je balans van de yin en yang energie. Balans van ontspanning en inspanning. Zowel op fysiek, mentaal als energetisch niveau.

Is die weg altijd makkelijk? Nee! Is die weg het waard? JA!

Je hoeft jezelf niet te veranderen of jezelf te vinden. Maar vanuit je ware aard te leven, trouw te zijn aan jezelf! Goed te zorgen voor jezelf 💙

Liefde voor je lichaam, een bewuste mindset en de stilte in jezelf opzoeken.

Mijn wens, en waar ik mensen in mee wil nemen en wil inspireren, is dat zoveel mogelijk mensen gaan ervaren dat je al goed genoeg bent wie je bent in dit moment. Dat je niet hoeft te veranderen. Je mag jezelf, je kwaliteiten en je talenten laten zien en onvoorwaardelijk van jezelf houden!

Stop met zoeken wie je bent, start met creëren wie je wilt zijn! 

Liefs Susan 🙏🏻💙

Leave your thought